onsdag 17 oktober 2012

Budgettips vecka 42

Veckans budgettips är kort och gott:

Man tager vad man haver

Jag vet hur roligt det är att köpa en massa dyra saker. Ska jag köpa ett snöre på Panduro Hobby kan jag lätt komma ut med två stora platspåsar fyllda med både det ena och det andra. Det finns dock en massa pysselmaterial som är helt gratis. Man kan använda så mycket mer än tomma toarullar, äggkartonger och barnmatsburkar. Se er omkring (inomhus och utomhus) och jag är säker på att ni kan skapa hur mycket fina saker som helst!

Längre fram kommer jag visa fler exempel på hur man kan återanvända material och hur man kan pyssla med något som inte alls är tänkt att pyssla med. Tills dess får ni nöja er med följande tips:

·  Jag gillar inte de smala snörena som sitter vid axlarna på kläder. Snörena som är till för att kläderna ska hänga bättre på galgen. Jag tycker mest att de är i vägen och klipper bort dem direkt. De hamnar i pyssellådan istället för papperskorgen.

·  Samma sak gäller med knapparna på kläder du ska kasta. Nyligen gick min nya favoritkofta sönder i tvättmaskinen och dög inte till annat än soporna. Visst var det en klen tröst men ändå en liten, liten att det fanns riktigt snygga knappar som fick åka ner i knappburken.

·  Färgglada tidningssidor fungerar utmärkt till papperspyssel. Använd hela bilder eller klipp ut mindre bitar.

·  Presentpapper! Ofta skrattas det åt personer som sparar på använt presentpapper. Jag gör inte detta själv och tycker väl inte att man bör förvandlas till en extrem samlare som sparar allt. Jag vet dock av egen erfarenhet att presentpapper fungerar alldeles utmärkt till scrapbooking och annat papperspyssel så om du verkligen gillar mönstret, varför inte?

1 kommentar:

  1. Ett till tips är att ta garnet ifrån en gammal stickad kofta som ändå ska slängas. Då återanvänds garnet till något nytt trevligt =).

    SvaraRadera